Cicles formatius amb més sortides

Les dades demostren cada vegada més que la Formació Professional (FP) els permet als estudiants accedir a un tipus de formació amb un índex d’ocupabilitat que fins i tot en una quantitat considerable de casos supera les titulacions universitàries.

No està de més ressaltar que per a alguns experts que han estudiat el fenomen, la persistència de la crisi ha ocasionat que s’exposin bona part de les debilitats del mercat, però en simultani seves necessitats. Com a resultat els cicles formatius de la Formació Professional van deixar de ser aquesta opció de segona mà, per ser en l’actualitat la que més es requereix per a la inserció laboral.

Per què val la pena considerar l’opció de la Formació Professional?

En el context actual no cal mirar amb recel opcions com els CFGS o CFGM, ja que amb les modificacions que està patint i experimentant l’entorn laboral, els estudis tendeixen a demostrar amb certa regularitat que la Formació Professional està aconseguint inserir cada vegada millor a els seus estudiants al mercat laboral. No tinguis por i prova una educació diferent al que estàs acostumat.

En aquest ordre d’idees, els estudiants que han optat per especialitzar-se en cicles formatius que no superen necessàriament els dos anys, estan adquirint les habilitats que en realitat sol·liciten els ocupadors i per tant estan més capacitats pel que fa a sortides laborals respecta.

Els títols de Formació Professional amb major nombre de contractacions

Per als que vulguin aprofundir en el tema els convidem a seguir la investigació duta a terme per Eduardo Moreno durant l’any 2015, perquè així es facin amb una idea molt més propera a les conclusions plantejades per l’autor.

A continuació et presentem una llista dels cicles formatius amb més sortides, en la qual es van esmentant d’acord amb una major probabilitat d’inserció en el mercat laboral. Les dades es van obtenir d’acord amb el que s’ensenya en la recerca ja esmentada:

  • Tècnic en gestió administrativa.
  • Tècnic en cures auxiliars d’infermeria.
  • Tècnic en instal·lacions elèctriques i automàtiques.
  • Tècnic en electromecànica de vehicles automòbils.
  • Tècnic en perruqueria i cosmètica capil·lar.
  • Tècnic en equips electrònics de consum.
  • Tècnic en mecanització.
  • Tècnic en cuina.
  • Tècnic en jardí d’infància.

En altres paraules, tot i que els estudiants potser puguin trobar a faltar algunes assignatures que són de tipus teòric durant la seva formació, en realitat el que està sol·licitant el mercat en l’actualitat són persones que comptin amb les habilitats necessàries per anar al punt, actuar i resoldre una situació.
És a causa de l’anterior que la Formació Professional s’està posicionant com ho fa el moment, fenomen que dóna llums respecte a com prendre una decisió o almenys condicionar-la, si encara no es té certesa sobre el que s’estudiarà.

Cct.cat